:: |
| Autor |
Poruka |
dreamwalker *dragancee*

|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *

|
|
- Toše, ti si meni dao život. Šta sada ja da uradim da pomognem tebi?! - neprekidno je juče kraj Tošetovog groba ponavljao Toše Ilijev, petnaestogodišnji dečak iz Kočana kome je poznati pevač pre sedam godina dao novac za operaciju tumora na mozgu u Hanoveru.
- Spasao je život mom sinu i to dobročinstvo mu nikada neću zaboraviti - kroz plač govori za „Blic“ dečakova majka Evgenija. Oni su zajedno sa Tošetovom porodicom i prijateljima izašli juče ujutru da upale sveću na grobu Tošeta Proeskog.
- Toše je jedan od najhumanijih ljudi u Makedoniji. Nema kome nije pomogao - dodaje dečakov otac Mile Ilijev: - Pomogao nam je kada nam je bilo najtaže i spasao život mom sinu.
Kada smo skupljali pare za operaciju, mnogi ljudi su nam dali koliko su mogli. Rekli su mi: „Zovi i Tošeta, on je mnogo dobar čovek“. Nisam ga ni poznavao, ali čim je čuo o čemu je reč, odmah je pristao. Održao je humanitarni koncert u Kočanima i sav prihod dao za lečenje mog sina. Veliki je čovek bio - zaključuje Ilijev.
Nevenka, baka dečaka, prislanja na grudi sliku Tošeta Proeskog, i briše suze.
- Moj Mile je nudio Proeskom da uzme deo para od prodatih ulaznica da bi pokrio troškove koncerta, ali on nije hteo ni da čuje za tako nešto. Pred koncert je došao u našu kuću. Igrao se sa našim Tošetom i njegovim mlađim bratom Simeonom. Posle operacije u Hanoveru, Proeski je stalno zvao da pita kako je njegov imenjak iz Kočana - priča baka i dodaje da je tragedija zadesila ne samo kuću Proeskih, već i kuće svih onih kojima je poznati pevač pomagao.
Toše je bio poznat po humanitarnom radu, a o nekim detaljima, i brojnim ljudskim podvizima, iz skromnosti čak nije hteo ni da govori. U mestu Negotino živela je devojčica Milena kojoj je Toše bio život, njen princ iz bajke.
(blic)
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Bas sam danas citala taj artikl....ko da je prokleto kad dajes ili pomazes nekome ja neznam sta je.....
|
|
|
| |
|
 |
anic_m Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Okt 2007 Poruke: 100

|
|
|
zalosno je bas,uvijek poginu oni koji zasluzuju zivjeti
|
|
|
| |
|
 |
klinka Odomaćeni član

|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120

|
|
Bog sebi uzima one najmilije
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
| Citat: | | zalosno je bas,uvijek poginu oni koji zasluzuju zivjeti |
u pravu si... i ja se pitam zasto se to desava?
|
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
| |
|
 |
Ninaa Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 539

|
|
jezivo.........
toliko je pomagao i darovao druge ljude, i tako mlad da pogine...........
jos uvek se jezim kad se na tv ili u novinama pojavi neka nova vest..................
|
_________________ Uzimam SVE sto mi zivot pruza  |
|
| |
|
 |
ivanadel Najdan

|
Datum registracije: 07 Maj 2007 Poruke: 3602 Mesto: U srcu moga Srca

|
|
Mnogo mi je žao, a nepravda je eto pobedila, na veliku žalost!
Biće veliki Toše nagrađen tamo na nebu...mora biti, sigurna sam u to!!!!
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
Mnogo je bio dobar, plakala sam kad sam citala ovo...
|
|
 |
Eternity Dobro upućeni član

|
Godine: 45
Datum registracije: 08 Jun 2005 Poruke: 710 Mesto: NY-NJ

|
|
Sta ti je zivot...
|
|
|
| |
|
 |
goga20 ~lavica~

|
Datum registracije: 30 Dec 2004 Poruke: 1092 Mesto: Linz

|
|
Nemgu da razumijem ovaj zivot!
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|