www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Stigao najjeftiniji automobil na svetu!
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Shiseido
N-SNG-J06
<b>N-SNG-J06</b>

Datum registracije: 26 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 5:57 pm    Naslov poruke: Stigao najjeftiniji automobil na svetu! Na vrh strane Na dno strane

Indijska kompanija „Tata” predstavila je u četvrtak u Nju Delhiju nano, najjeftiniji autombil na svetu, koji će se od septembra prodavati po ceni od oko 2.500 dolara. „Narodni auto” nano, do sada najhrabija incijativa u koju se upustila „Tata”, skoro upola je jefitniji od svih modela koji se sada mogu naći na indijskom tržistu, prenele su agencije. Kompanija čija vrednost danas premašuje 7,8 milijardi dolara, pre samo deset godina pokazala je svoj prvi auto s petoro vrata, čime je dotadašnji proizvođač kamiona postao i firma za izradu putničkih automobila.
„Narodni auto” odrediće jasnu poziciju „Tate” na svetskoj mapi proizvođača automobila, koji se bore za što veće prisistvo na tržištima u razvoju, kao što su Indija, Kina i Rusija.
Najnoviji model, izrađen od specijalne plastike, daleko je od luksuznih robnih marki „Jagur” i „Land Rover”, koje „Tata” pokušava da kupi od američkog „Forda”.
Ideja „Tate” da proizvede jeftin, mali auto nastala je posle analize lokalnog tržišta, na kome milioni ljudi neretko prebacuju četoročlanu familiju, plus prtljag, na motorciklima ili skuterima.
U Indiji je u poslovnoj 2006/07. godini prodato sedam miliona vozila na dva točka i milion automobila. Prelazak sa skutera na automobile, čime bi se unapredila bezbednost na indijskim prezagušenim i ponekad haotičnim drumovima, glavni je razlog zbog kojeg se krenulo u izradu „narodnog autmobila”, izjavio je Ratan Tata, sedamdestogodišnji predsednik kompanije.
„Proizvod je s pravom već pobudio međunarodnu pažnju”, izjavio je Mohit Arora, izvršni direktor za Indiju u istraživačkoj kompaniji „J.D Power Asia - Pacific”, koji je ocenio da je u pitanju „događaj koji će ući u istoriju, bez obzira na uspeh”.
„Folksvagen”, „Tojota”, „Honda” i „Fijat” takođe pokušavaju da izrade jeftin automobil, dok udružene kompanije „Nisan” i „Reno”, koje su dobro prošle s njihovim jeftinim loganom, takođe razvijaju 3.000 dolara vredan auto s kompanijom „Bajaj”, lokalnim rivalom „Tate.”
Nano stiže na tržište u trenutku kada cena nafte dostiže skoro 100 dolara po barelu i kada raste potražnja za „zelenim” automobilima, dok se vozači s nostalgijom vraćaju ponovo oživljenim modelima kao što su fijat 500 i BMW-ov mini.

(Tanjug)

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...bash sam pre neki dan gledao specifikacije ovog "automobila" i...ne znam zashto ali ja sam stekao utisak da je to za jednokratnu upotrebu...ono princip provozash se i dash da ga recikliraju, ko obicne plasticne flashe...a mozda i jeste za jednokratnu upotrebu, taj deo mi je promakao Rolling Eyes

Svima onima koji su mislili da ne postoji gori auto od Yuga...apokalipsa je stigla Laughing preshli ste se, Yugic je za ovo...cudo Maybach Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Nuklearna_baklava
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 06 Jan 2008
Mesto: kosovksa mitrovica

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 8:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dajte Kusturici da ga mu nadje ulogu!

bmw.fanatik
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 07 Jan 2008

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 8:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

velika konkurencija za vodece automobile na trzistu Mr. Green

diabloze
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 08 Avg 2007

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 9:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kocnice su mu dodatna oprema, hahha

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 9:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

diabloze je napisao/la sledeće:
kocnice su mu dodatna oprema, hahha

A-a, nije ni dodatna oprema...nego kocish ko Kremenko Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 43

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 10, 2008 11:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ima dvocilindricni motor od 623 ccm koji razvija 33 ks. Dugacak je 3,1, sirok 1,5 i visok 1.6 metara. Ima dva paketa opreme, standardni i luksuzni. Evo kako izgledaju.

Jos jedna slika...
Kao sto vidite, ni luksuzna verzija nema desni retrovizor. Confused
Ljudi, nemojte previse ocekivati od auta koji kosta manje od 2000 evra. Ja mislim da ce ovaj auto izazvati pravu revoluciju kakvu jos nijedan cetvorotockas nije napravio.

[Edit by Shiseido: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 11, 2008 1:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako nista drugo bolji je nego jugo (He He)

cika Kure
Majstor
Majstor

Godine: 54

Datum registracije: 25 Feb 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 11, 2008 2:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Daj dacho ne s..i, 20 godina star jugo je 20 puta bolji auto od ovog ...

ps ja sam veliki protivnik i kriticar juga al posle ovog Rolling Eyes

--hell_soul--
..:: sve si mi ti ::..
<b>..:: sve si mi ti ::..</b>

Godine: 36

Datum registracije: 18 Dec 2007
Mesto: **over the sky**

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 11, 2008 4:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mogu li da pitam nesto... dobija li se gratis futrola kad se kupi auto? Mr. Green

--_make love not war_--

srpkinjica
~*+_pevačica_+*~
<b>~*+_pevačica_+*~</b>

Datum registracije: 10 Dec 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 11, 2008 5:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Shocked Shocked Shocked

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 43

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

cika Kure je napisao/la sledeće:
Daj dacho ne s..i, 20 godina star jugo je 20 puta bolji auto od ovog ...

ps ja sam veliki protivnik i kriticar juga al posle ovog Rolling Eyes

A po cemu je to jugo bolji od ovog? Bas me zanima.

Je l' zna neko kad ce se pojaviti kod nas u prodaji i koliko ce kostati ovaj "luksuzni"?

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Stigao najjeftiniji automobil na svetu! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon