www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

24 sata: Direktor plaća da ostavite pušenje
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 27, 2008 2:18 pm    Naslov poruke: 24 sata: Direktor plaća da ostavite pušenje Na vrh strane Na dno strane

Od kako je Ernst Bode, generalni direktor kompanije "Messer tehnogas”, ponudio svakom zaposlenom koji za dve godine ne zapali cigaretu 50.000 dinara, 57 od 135 pušača je prešlo u nepušače. Oni koji ne izdrže i vrate se poroku u tom periodu, prihvatili su džentlmenski sporazum da vrate 75.000 dinara. Da li su novi nepušači istrajni u svojoj nameri, ne proverava se. Njima na savesti je da sami priznaju ako su prekršili dogovor.

"Imam volje da do kraja izdržim i da zauvek ostavim cigarete, prvenstveno zbog svog zdravlja. Novčana nagrada je samo još jedan dobar motiv da izdržim do kraja", objašnjava za "24 sata" Ljiljana Banda, bivši pušač i referent poslova rasprodaje u toj kompaniji.

Banda kaže da u trenucima u kojima želi da zapali cigaretu najradije prošeta ili popije čašu vode i da joj podršku daju kolege koje nisu pušači, ali i ostali zaposleni koji su prihvatili nesvakidašnju ponudu direktora.

Sanja Srbić, zaposlena u knjigovodstvu, nakon 30 godina pušenja odlučila je da zauvek ostavi ovaj porok.

"Nikada ranije nisam čak ni pokušala da ostavim duvan i evo, zahvaljujući ovoj akciji, nameravam da to učinim. Ova akcija je u stvari sprovođenje politike firme, koja je bazirana na što većoj motivaciji zaposlenih", navodi Sanja Srbić.

Ona otkriva da u životu nije videla strastvenijeg pušača od direktora Ernsta Bodea i tvrdi da, ako je on mogao da se odvikne od duvana, može i svako drugi.

"Odrasli smo ljudi i ne bi nam išlo s godinama da se krijemo od nekog kako bi smo zapalili cigaretu", kaže Srbić i dodaje da se princip poverenja koji važi između učesnika u akciji poštuje i da nema "prevaranata”.

Naravno, imao i onih na koje ni mnogo veća cifra ne bi uticala da ostave omiljeni porok. Mirko Goranović, zamenik generalnog direktora za finansije i knjigovodstvo, jedan je od njih.

"Nisam razmišljao o ostavljanju cigareta. Predložio sam generalnom direktoru da mu platim 50.000 da bi mi dozvolio da duvanim u kancelariji, a on meni 75.000 ako propuši", kaže Goranović.

Ima i onih čiji karakter nije bio dovoljno jak da izdrže do kraja i pored primamljive novčane nagrade. Komercijalista Dragan Nedeljković je nakon tri probna dana bez cigareta, što je svima dato kao rok da donesu konačnu odluku, shvatio da još nije u stanju da se otarasi poroka. „Hteo sam da probam i da vidim da li ću uspeti, ali nije išlo. Ipak, moram da priznam da sam od početka akcije smanjio pušenje. Iskreno, od posla i nemam kad da zapalim. Tek pošto izađem iz firme, dobijem želju za duvanom”, objašnjava Nedeljković.

(MONDO)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 90

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 27, 2008 2:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Puno ljudi nemaju baš jak karakter kada su cigarete u pitanju znam puno njih koji su pokušali pa ništa

katarinaa85p
Banovan!

~hot angel~
<b>~hot angel~</b>

Godine: 40

Datum registracije: 06 Dec 2007
Mesto: K*R*A*G*U*J*E*V*A*C

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 27, 2008 2:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne mora da se cima.....batalila sam pre tri meseca.....i za sada mi dobro ide.....gade mi se......

arsen lupen
>>uncle Max<<
>>uncle Max<<

Godine: 44

Datum registracije: 27 Feb 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 28, 2008 10:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovde su opet ne pusaci osteceni!! Kako oni ne dobiju neki stimulans zato sto su ne pusaci??!! Vec se pusacima placa da ostave pusenje (porok za koji su sami krivi) i ako se razbole, a to je vrlo verovatno nakace se opet kao teret ne pusacima plus se trose pare iz fonda za zdravstveno osiguranje za njihovo lecenje (neko zbog njih bude uskracen) i onda jos kukaju Evil or Very Mad

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> 24 sata: Direktor plaća da ostavite pušenje Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon