:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Od kako je Ernst Bode, generalni direktor kompanije "Messer tehnogas”, ponudio svakom zaposlenom koji za dve godine ne zapali cigaretu 50.000 dinara, 57 od 135 pušača je prešlo u nepušače. Oni koji ne izdrže i vrate se poroku u tom periodu, prihvatili su džentlmenski sporazum da vrate 75.000 dinara. Da li su novi nepušači istrajni u svojoj nameri, ne proverava se. Njima na savesti je da sami priznaju ako su prekršili dogovor.
"Imam volje da do kraja izdržim i da zauvek ostavim cigarete, prvenstveno zbog svog zdravlja. Novčana nagrada je samo još jedan dobar motiv da izdržim do kraja", objašnjava za "24 sata" Ljiljana Banda, bivši pušač i referent poslova rasprodaje u toj kompaniji.
Banda kaže da u trenucima u kojima želi da zapali cigaretu najradije prošeta ili popije čašu vode i da joj podršku daju kolege koje nisu pušači, ali i ostali zaposleni koji su prihvatili nesvakidašnju ponudu direktora.
Sanja Srbić, zaposlena u knjigovodstvu, nakon 30 godina pušenja odlučila je da zauvek ostavi ovaj porok.
"Nikada ranije nisam čak ni pokušala da ostavim duvan i evo, zahvaljujući ovoj akciji, nameravam da to učinim. Ova akcija je u stvari sprovođenje politike firme, koja je bazirana na što većoj motivaciji zaposlenih", navodi Sanja Srbić.
Ona otkriva da u životu nije videla strastvenijeg pušača od direktora Ernsta Bodea i tvrdi da, ako je on mogao da se odvikne od duvana, može i svako drugi.
"Odrasli smo ljudi i ne bi nam išlo s godinama da se krijemo od nekog kako bi smo zapalili cigaretu", kaže Srbić i dodaje da se princip poverenja koji važi između učesnika u akciji poštuje i da nema "prevaranata”.
Naravno, imao i onih na koje ni mnogo veća cifra ne bi uticala da ostave omiljeni porok. Mirko Goranović, zamenik generalnog direktora za finansije i knjigovodstvo, jedan je od njih.
"Nisam razmišljao o ostavljanju cigareta. Predložio sam generalnom direktoru da mu platim 50.000 da bi mi dozvolio da duvanim u kancelariji, a on meni 75.000 ako propuši", kaže Goranović.
Ima i onih čiji karakter nije bio dovoljno jak da izdrže do kraja i pored primamljive novčane nagrade. Komercijalista Dragan Nedeljković je nakon tri probna dana bez cigareta, što je svima dato kao rok da donesu konačnu odluku, shvatio da još nije u stanju da se otarasi poroka. „Hteo sam da probam i da vidim da li ću uspeti, ali nije išlo. Ipak, moram da priznam da sam od početka akcije smanjio pušenje. Iskreno, od posla i nemam kad da zapalim. Tek pošto izađem iz firme, dobijem želju za duvanom”, objašnjava Nedeljković.
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Puno ljudi nemaju baš jak karakter kada su cigarete u pitanju znam puno njih koji su pokušali pa ništa
|
_________________ NO COMENT |
|
|
|
 |
katarinaa85p Banovan! ~hot angel~

|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Dec 2007 Poruke: 9273 Mesto: K*R*A*G*U*J*E*V*A*C

|
|
Ne mora da se cima.....batalila sam pre tri meseca.....i za sada mi dobro ide.....gade mi se......
|
|
|
|
|
 |
arsen lupen >>uncle Max<<

|
Godine: 44
Datum registracije: 27 Feb 2007 Poruke: 3586

|
|
Ovde su opet ne pusaci osteceni!! Kako oni ne dobiju neki stimulans zato sto su ne pusaci??!! Vec se pusacima placa da ostave pusenje (porok za koji su sami krivi) i ako se razbole, a to je vrlo verovatno nakace se opet kao teret ne pusacima plus se trose pare iz fonda za zdravstveno osiguranje za njihovo lecenje (neko zbog njih bude uskracen) i onda jos kukaju
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|