:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Ako se već niste "skinuli" sa Facebooka, trenutno najpopularnijeg soc-net sajta, učinite to i pridružite se grupi od preko 26.000 ljudi koji to nameravaju da učine danas.
Nedavno je grupa Amerikanaca pokrenula inicijativu koja je ljudima trebalo da pomogne da se odviknu od Facebooka, a za dan "skidanja" sa ovog sajta proglasili su 31. maj.
Prema podacima sajta Quit Facebook Day više od 26.000 ljudi u ponedeljak će ugasiti svoje Facebook naloge, a kao najveći razlog za to navodi se povreda privatnosti.
Osnivači ovog sajta tvrde da se na Internetu sve svodi na mogućnost fer izbora i dobre namere, a nijedan od ovih uslova Facebook ne ispunjava.
Iako cifra od 26.000 onih koji su prijavili da će obrisati Facebook nije značajna u odnosu na više od 450 miliona Facebook naloga, Quit Facebook Day je ipak uspeo da podstakne ljude da više reazmišljaju o privatnosti svojih podataka na Internetu.
Facebook od juna planira da analizira i poboljša privatnost svojih korisnika.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Nisam, sto bih?
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Jaka stvar!
Ako će obrisati svoje naloge, onda će opet morati da ponovo dodaju prijatelje i slike i...
A ako danas neće biti online - opet jaka stvar!
Večeras je Nova godina Blbl-vander-škljoc naroda. To mi je zanimljivije. Idem da obučem kostim zelenog zeca i da skakućem oko brda od traktorskih guma dok žvaćem šangarepu (i to bez naočara!). Vidimo se posle ponoći.
|
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 48
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
Ja i nemam FB nalog niti me privlaci tome
A sto se tice privatnosti pa niko ih ne tjera da kace stvari koje ce ih u realnom zivotu " kostati" , a sami biraju koga ce prihvatiti ili ne prihvatiti za prijatelja i te slicne gluposti
Ovih dana slusam i citam po netu stalno se dize neka frka oko FB ko da ih neko motikom tjera da otvore nalog na FB..gluposti ciste
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Nema m nalog i ne treba mi
|
|
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
imam nalog, treba mi i obilato se njime sluzim a ono informacija sto postavim...pa i nije to neka strogo cuvana tajna...ako je nekom bas stalo do njih...eno su im na izvol'te
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kako je propalo "skidanje" sa Facebooka
Svega tridesetak hiljada od gotovo 500 miliona korisnika Facebooka ugasilo je u ponedeljak svoje naloge u znak protesta zbog povrede privatnosti.
Svega tridesetak hiljada od gotovo 500 miliona korisnika Facebooka ugasilo je u ponedeljak svoje naloge u znak protesta zbog povrede privatnosti.
Bilo je planirano da "Quit Facebook" protestom korisnici iskažu svoje nezadovoljstvo zbog sve manje privatnosti na popularnom sajtu, što se ogledalo u rastu broja privatnih podataka koji su bili javno dostupni bez jasno izražene saglasnosti korisnika.
Ipak, uprkos priličnoj prašini koja se tim povodom podigla, "dugme" je pritislo oko 33.000 korisnika, piše britanski "Telegraf", pozivajući se na AFP.
Na sajtu organizatora protesta navodi se da to što Facebook pruža korisnicima mogućnost izbora kada je u pitanju dostupnost privatnih podataka nije nikakvo opravdanje jer je "za prosečnog korisnika suviše komplikovano da to razume".
Mark Cukerberk se složio da je sistem podešavanja bio previše kompleksan, ali je rekao da je proces pojednostavljen tako da ljudi lakše mogu da kontrolišu podatke koji su dostupni i drugima.
Ipak, većina ljudi smatra da bi profili po difoltu trebalo da budu privatni, a da korisnik zatim za svaku informaciju odluči da li će je učiniti javnom ili ne.
Bez obzira na opravdanu zabrinutost, u ponedeljak je, prema podacima sa sajta organizatora protesta, profil na Facebooku ugasio 34.431 korisnik, tako da je Facebook ostao - netaknut.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Tresla se gora, rodio se miš
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |

|

|
|
gkukolj je napisao/la sledeće: | Tresla se gora, rodio se miš |
Tačno onako kao što sam i rekao da će biti...
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Pa meni nije rekao taj i taj dan cemo da se ukljucimo na fejs, nego sam se ukljucila kad mi se prohtelo, tako da cu da se "skinem" sa fejsa kad mi se cefne, a ne kad neko tamo to odluci
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |

|

|
|
Na prvoj strani imate pregled sopstvenog profila i pregled kako ga vide "gosti". Ako se vidi nešto što ne bi trebalo - podesite privatnost da to mogu da vide samo vaši prijatelji.
Dovoljno?
Meni niko ne može da naredi da ne dolazim na net ili da brišem svoje naloge!
|
|
 |
|