www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li ste se "skinuli" sa Facebooka?
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 31, 2010 3:50 pm    Naslov poruke: Da li ste se "skinuli" sa Facebooka? Na vrh strane Na dno strane

Ako se već niste "skinuli" sa Facebooka, trenutno najpopularnijeg soc-net sajta, učinite to i pridružite se grupi od preko 26.000 ljudi koji to nameravaju da učine danas.

Nedavno je grupa Amerikanaca pokrenula inicijativu koja je ljudima trebalo da pomogne da se odviknu od Facebooka, a za dan "skidanja" sa ovog sajta proglasili su 31. maj.

Prema podacima sajta Quit Facebook Day više od 26.000 ljudi u ponedeljak će ugasiti svoje Facebook naloge, a kao najveći razlog za to navodi se povreda privatnosti.

Osnivači ovog sajta tvrde da se na Internetu sve svodi na mogućnost fer izbora i dobre namere, a nijedan od ovih uslova Facebook ne ispunjava.

Iako cifra od 26.000 onih koji su prijavili da će obrisati Facebook nije značajna u odnosu na više od 450 miliona Facebook naloga, Quit Facebook Day je ipak uspeo da podstakne ljude da više reazmišljaju o privatnosti svojih podataka na Internetu.

Facebook od juna planira da analizira i poboljša privatnost svojih korisnika.

(MONDO)

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 40

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 31, 2010 7:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisam, sto bih? Smile

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 45

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 31, 2010 10:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jaka stvar!
Ako će obrisati svoje naloge, onda će opet morati da ponovo dodaju prijatelje i slike i...
A ako danas neće biti online - opet jaka stvar! Mr. Green

Večeras je Nova godina Blbl-vander-škljoc naroda. To mi je zanimljivije. Idem da obučem kostim zelenog zeca i da skakućem oko brda od traktorskih guma dok žvaćem šangarepu (i to bez naočara!). Vidimo se posle ponoći.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 48

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 31, 2010 10:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja i nemam FB nalog niti me privlaci tome Mr. Green

A sto se tice privatnosti pa niko ih ne tjera da kace stvari koje ce ih u realnom zivotu " kostati" , a sami biraju koga ce prihvatiti ili ne prihvatiti za prijatelja i te slicne gluposti Mr. Green

Ovih dana slusam i citam po netu stalno se dize neka frka oko FB ko da ih neko motikom tjera da otvore nalog na FB..gluposti ciste Mr. Green

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 90

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 12:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nema m nalog i ne treba mi

nastasenjka
~daydreaming~
<font color=BC1DD8><b>~daydreaming~</b></font>

Datum registracije: 04 Mar 2005
Mesto: medju javom i med snom

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 4:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

imam nalog, treba mi i obilato se njime sluzim Mr. Green a ono informacija sto postavim...pa i nije to neka strogo cuvana tajna...ako je nekom bas stalo do njih...eno su im na izvol'te Rolling Eyes Laughing

Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno
lomataš po bespućima...
Ne, bato...Stigao si čim kreneš...
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 4:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne,
al' znam mnoge koji se su skinuli NA Fejsu.. Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 8:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako je propalo "skidanje" sa Facebooka

Svega tridesetak hiljada od gotovo 500 miliona korisnika Facebooka ugasilo je u ponedeljak svoje naloge u znak protesta zbog povrede privatnosti.

Svega tridesetak hiljada od gotovo 500 miliona korisnika Facebooka ugasilo je u ponedeljak svoje naloge u znak protesta zbog povrede privatnosti.

Bilo je planirano da "Quit Facebook" protestom korisnici iskažu svoje nezadovoljstvo zbog sve manje privatnosti na popularnom sajtu, što se ogledalo u rastu broja privatnih podataka koji su bili javno dostupni bez jasno izražene saglasnosti korisnika.

Ipak, uprkos priličnoj prašini koja se tim povodom podigla, "dugme" je pritislo oko 33.000 korisnika, piše britanski "Telegraf", pozivajući se na AFP.

Na sajtu organizatora protesta navodi se da to što Facebook pruža korisnicima mogućnost izbora kada je u pitanju dostupnost privatnih podataka nije nikakvo opravdanje jer je "za prosečnog korisnika suviše komplikovano da to razume".

Mark Cukerberk se složio da je sistem podešavanja bio previše kompleksan, ali je rekao da je proces pojednostavljen tako da ljudi lakše mogu da kontrolišu podatke koji su dostupni i drugima.

Ipak, većina ljudi smatra da bi profili po difoltu trebalo da budu privatni, a da korisnik zatim za svaku informaciju odluči da li će je učiniti javnom ili ne.

Bez obzira na opravdanu zabrinutost, u ponedeljak je, prema podacima sa sajta organizatora protesta, profil na Facebooku ugasio 34.431 korisnik, tako da je Facebook ostao - netaknut.

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 8:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tresla se gora, rodio se miš Exclamation

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 9:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

gkukolj je napisao/la sledeće:
Tresla se gora, rodio se miš Exclamation

Tačno onako kao što sam i rekao da će biti...

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 40

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 9:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa meni nije rekao taj i taj dan cemo da se ukljucimo na fejs, nego sam se ukljucila kad mi se prohtelo, tako da cu da se "skinem" sa fejsa kad mi se cefne, a ne kad neko tamo to odluci Smile

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 01, 2010 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Na prvoj strani imate pregled sopstvenog profila i pregled kako ga vide "gosti". Ako se vidi nešto što ne bi trebalo - podesite privatnost da to mogu da vide samo vaši prijatelji.
Dovoljno?

Meni niko ne može da naredi da ne dolazim na net ili da brišem svoje naloge!

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Da li ste se "skinuli" sa Facebooka? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon