:: |
| Treba li homosexualnim parovima dozvoliti usvajanje djece? |
| DA, i oni su ljudi, i oni imaju pravo voljeti djecu i brinuti o njima |
|
11% |
[ 17 ] |
| DA, ali ih prvo treba provjeriti |
|
4% |
[ 6 ] |
| DA, iz nekog treceg razloga |
|
0% |
[ 1 ] |
| NE, jer oni su bolesni pa ce i ta djeca biti kao i oni |
|
31% |
[ 46 ] |
| NE, jer to nije prirodno |
|
38% |
[ 57 ] |
| NE, iz nekog treceg razloga |
|
11% |
[ 17 ] |
| Ne znam ili nemam misljenje o tome |
|
2% |
[ 3 ] |
|
| Ukupno glasova : 147 |
|
| Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Dvoje takve djece idu i isti razred u koji ide moja kcer. Uglavnom, djeca su sasvim normalna, nema nikakve razlike.
Prakticno, sanse da ce dijete zavrsiti u nekompaktibilnoj i nasilnoj obitelji su sasvim jednake - bez obzira na spolnost usvajaca. To se moze desiti i u homo- i u heterosexualnoj zajednici.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
barkos 77 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 17 Avg 2009 Poruke: 46

|
|
Хомосексуалне бракове не треба дозволити, а тек усвајање деце таквим паровима не треба дозволити
Најбитније је речено, и не желим дубље да залазим у ову тему.
|
|
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
pod nekim drugim okolnostima, ne bih se uopste javljao na ovu temu,
ali, sad sam bas nesto raspolozen.
da li ima neko normalan na ovom forumu ? i da zna, uopste, kakav je protokol,
za usvajanje dijeteta, u normalnim uslovima.
imam prijatelja, koji je u braku desetak godina,
on i supruga ne mogu da imaju djecu.
vec osam godina pokusavaju da usvoje dijete.
ne mogu. propisi i pravila.
ljudi su dobro situirani, dzaba. i cekace ko zna koliko.
tako i da se donese takav morbidan zakon, on se nece nikada sprovesti u djelo.
ja mislim, da je to zadnje sto treba da se desi, na ovim prostorima.
mislim da ce to biti zadnja kap u vec odavno prepunoj casi bijesa.
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
_tvitika_ Upućeni član

|
Godine: 56
Datum registracije: 20 Jul 2010 Poruke: 341 Mesto: Bgd

|
|
Apsolutno sam protiv toga da homoseksualni parovi usvajaju decu. To je bolesno i neprirodno i zakonom bih zabranila da se usvajaju deca koja će živeti u bolesnom okruženju.
To im ni u kom slučaju ne treba dozvoliti.
|
_________________ CARPE DIEM! |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Castro: Žao mi je što sam progonio homoseksualce
Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro preuzeo je odgovornost za vladin progon homoseksualaca nakon kubanske revolucije jer je u to vrijeme bio zaokupljen drugim problemima.
- Ako je netko odgovoran, to sam ja. Neću prebacivati krivnju na druge - izjavio je Castro u intervjuu za list La Jornada, prenosi jutarnji list.
Nakon revolucije 1959. vlast je krenula u akciju kojom je zemlju htjela riješiti homoseksualnosti jer su je smatrali proizvodom kapitalističkog društva.
Tijekom 60-ih i 70-ih mnogi su homoseksualci dobili otkaz, završili u zatvoru bez suđenja ili u radnim “kampovima za preodgoj”. Castro je rekao da su protiv gay zajednice počinjene “velike nepravde” koje su proizašle iz tradicionalne diskriminacije homoseksualaca na Kubi kakvoj su bili izloženi i crnci i žene.
No, rekao je da je u to vrijeme bio prezaposlen drugim stvarima, kao što su bile prijetnje iz SAD-a i pokušaji atentata.
- Našao sam se zaokupljen, prije svega, kubanskom raketnom krizom, ratom, političkim pitanjima - rekao je Castro.
Homoseksualnost je konačno dekriminalizirana 1979., govori se i o legalizaciji istospolnih zajednica, a kubansko državno zdravstvo danas osiguranicima plaća i promjenu spola.
I dok se kubanska situacija donekle popravila, u mnogim zemljama homoseksualci i dalje završavaju u zatvorima. Međunarodna komisija za gay i lezbijska ljudska prava objavila je popis 10 zemalja koje najgore tretiraju homoseksualce. Na popisu su: Egipat, Gambija, Honduras, Indija, Jamajka, Kuvajt, Kirgistan, Litva, Nigerija i Uganda.
slobodnadalmacija.hr
|
 |
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
|
mene samo zanima odakle ljudima pravo da se mesaju u nesto sto se njih apsolutno ne dotice
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
To se i ja pitam svaki put kad se daje izveshtaj iz UN-a o statusu Kosova.
|
|
| |
|
 |
carmen90 Upućeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Maj 2007 Poruke: 368 Mesto: ***3 metra iznad neba***

|
|
|
Nemam nista protiv homoseksualaca i njihovih prava da zive kao slobodni i punopravni ljudi, sa mirom i u svom svetu...ako se pronadje dvoje istih takvih ljudi, lepo je da se vole, pa neka se i uzmu...ali deca...ne....deca su nevina stvorenja koja tek treba da spoznaju svet i imaju puno pravo da zive u pre svega bioloski podobnoj porodici koja ce im pruziti ljubav, ali i uzor...jer je poznato da deca uce po modelu i mislim da to nije prirodno okruzenje za njihovo odrastanje...
|
_________________ ***I do believe in fairy-tales*** |
|
| |
|
 |
dragana.m ♫♪~unique~♪♫

|
Datum registracije: 19 Sep 2008 Poruke: 9154

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | Pitanje je jednostavno - sto mislite o ovome: treba li homosexualnim parovima dozvoliti usvajanje djece?
Ako DA, zasto DA?
Ako NE, zasto NE? |
glasala za; | Citat: | | NE, jer to nije prirodno |
I to je moje mišljenje i ostat će do kraja života.
Nikada to ne bih mogla prihvatiti jer kao što piše to nije prirodno.
Jeste istina da Bog toliko voli čoveka pa mu je dao "slobodnu volju" izbora života i njegovog pravca, ali je i dao zakone. Jedine prave zemaljske zakone od kojih se iz dana u dan pojedinci udaljavaju i počinju da prihvataju sve pod onim "moderno društvo". I to moderno društvo nas i vodi u propast i uskoro će nas i dovesti do prave propasti!
Ne osuđujem ih ja niti ih mrzim ! Samo ne prihvatam takav način života, niti ću to ikad podržati!
|
|
|
| |
|
 |
WhiteWitch Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 05 Sep 2010 Poruke: 44

|
|
Svako ima pravo da voli koga hoce i da bude s'kim hoce. Sto se tice homoseksualnih parova, podrzavam.
Sto se tice usvajanja, nisam ZA. Razlog je jednostavan. Uslovi u kojima ce to dete da odrasta, nisu prirodni. Dete moze da dozivi mnoge neprijatnosti, da ga zadirkuju sto nema mamu, vec prakticno, tatu i tatu ( ili mamu i mamu ). To moze da se odrazi na njegovu licnost.
Jednostavno, dete ce u vecini slucajeva imati raznih psihickim problema.
| Citat: | | Dvoje takve djece idu i isti razred u koji ide moja kcer. Uglavnom, djeca su sasvim normalna, nema nikakve razlike. |
Ne znam koliko su ta deca stara, pa ne shvataju 'ozbiljnost' situacije. Ok, deca su na izgled fina i nista im ne fali. To niko ne moze da potvrdi!
Postoji mogucnost da su ta deca povucena u sebe, mogu da izgledaju normalno, a opet u njihovim glavama i dusi, ne. Ne budite toliko sigurni da su ta deca ok, i da kasnije nece imati nekih posledica.
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|

|
|
| WhiteWitch je napisao/la sledeće: |
| Citat: | | Dvoje takve djece idu i isti razred u koji ide moja kcer. Uglavnom, djeca su sasvim normalna, nema nikakve razlike. |
Ne znam koliko su ta deca stara, pa ne shvataju 'ozbiljnost' situacije. Ok, deca su na izgled fina i nista im ne fali. To niko ne moze da potvrdi!
Postoji mogucnost da su ta deca povucena u sebe, mogu da izgledaju normalno, a opet u njihovim glavama i dusi, ne. Ne budite toliko sigurni da su ta deca ok, i da kasnije nece imati nekih posledica. |
Postoji mogucnost... mogu da... pises u kondicionalima, a oni nikad nisu dokaz, samo pretpostavka...
Na isti nacin ja mogu reci da postoji mogucnost da ces ti nekog ubiti, pregaziti autom. I sta sad...? Treba ti odmah danas oduzeti vozacku dozvolu?
Postoji mogucnost i da dijete heterosexualnih roditelja postane homosexualna osoba. Postoji mogucnost i da dijete heterosexualnih roditelja koje zivi u obitelji u kojoj vlada alkoholizam i nasilje postane neki novi Hitler. :BLAH!:
Postoji mogucnost - ta fraza je puhanje u vjetar... ah da, pa postoji mogucnost da dobijem 300 milijuna dolara na lotu e, to bi bila festa
|
 |
|
| |
|
 |
WhiteWitch Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 05 Sep 2010 Poruke: 44

|
|
Ok, ovde nije rec o heteroseksualnim parovima. Glupo je da tako odgovaramo.
Ako cemo tako, i ako te bas zanima, istrazuj, pricaj, raspituj se.
I, samo jos nesto. Niko ne moze da prodre u osobu ako je samo pogleda.
Samo me zanima, kako si mogao da zakljucis da je sa tom decom sve u redu a da predhodno nisi imao kontakt sa njima.
Ne mozes u potpunosti biti siguran.
P.S. Nije puhanje u vetar. Postoji mogucnost. Deca imaju psihickih poremecaja, u vecini slucajeva. Mozes cak otici i do psihologa, malo se raspitati, posto vidim da ti je radoznalost zestoka.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|