www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li će vas ovo naterati da ostavite duvan
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 23, 2011 1:51 am    Naslov poruke: Da li će vas ovo naterati da ostavite duvan Na vrh strane Na dno strane

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) je objavila devet novih nalepnica-upozorenja koja na zastrašujući način prikazuju negativan uticaj duvana na zdravlje.

Među fotografijama na kutijama cigareta biće bolesni zubi i desni, fotografija čoveka sa traheotomijom, ali i leš pušača, bolesna pluća i majka koja drži dete obavijeno dimom. Natpisi o opasnosti od pušenja su uobičajeni.

Novina je i što nova etiketa zauzima čitavu gornju polovinu - na prednjoj i zadnjoj strani pakovanja cigareta. Takođe, pozoravajući natpisi moraju se pojavljivati i u reklamama i činiti 20 odsto površine oglasa.

Proizvođači cigareta treba da se tim novinama prilagode do jeseni 2012. godine.

SAD su upozoravajuće natpise na kutijama cigareta uvele 1965: "Cigarete mogu biti opasne za vaše zdravlje", a sadašnja upozorenja - mali okvir sa tekstom, su na pakovanjima cigareta od polovine osamdesetih godina.

Broj Amerikanaca koji puše je sa gotovo 40 odsto sedamdesetih godina, opao je na oko 20 odsto (sada puši oko 46 miliona odraslih u SAD).

Računa se da pušenje košta američku privredu gotovo 200 milijardi dolara godišnje u medicinskim troškovima i gubitku produktivnosti.

(Beta)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 23, 2011 7:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma...te natpise mi pušači i ne primjećujemo. Sve dok nas dobro ne oderu po džepu, od ostavljanja cigareta nema ništa. A razmišljam ... pa i sada me deru kad ih svaki dan kupujem, pa opet ništa. Ne gunđam, a za hljeb i ostale namirnice vrištim do neba! Koja sam ja stoka, neviđena!
I koji strasni pušač! Evil or Very Mad

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 23, 2011 4:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Srecom prestao odavno placati danak duhanskoj industriji. Zdravije, i za zdravlje, i za dzep.

A pusio sam kutiju i pol na dan. Marlboro Light mi je bila zadnja marka. Ovdje kod mene kosta oko 4.5 dolara kutija. To ispadne 2463.75 dolara na godinu. Oko 25 tisuca dolara na 10 godina. Lijep i nov auto se za to moze kupiti. I vozit ga deset godina, prodat, i jos ti ostane love...

Mysty
~abhor~
<b>~abhor~</b>

Godine: 36

Datum registracije: 29 Maj 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 23, 2011 5:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da me to nece naterati da ostavim cigare. Samo prestanak proizvodnje nas moze i mora naterati da prestanemo da pusimo,a to se nikada nece desiti tako da je to sa nalepnicama samo fejk i glupiranje i nema veze sa mozgom.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 23, 2011 8:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

aureliano je napisao/la sledeće:
Srecom prestao odavno placati danak duhanskoj industriji. Zdravije, i za zdravlje, i za dzep.

A pusio sam kutiju i pol na dan. Marlboro Light mi je bila zadnja marka. Ovdje kod mene kosta oko 4.5 dolara kutija. To ispadne 2463.75 dolara na godinu. Oko 25 tisuca dolara na 10 godina. Lijep i nov auto se za to moze kupiti. I vozit ga deset godina, prodat, i jos ti ostane love...

Sve sam to, moja Generacijo, ja isto računala, doduše, cifre nam se ne podudaraju, ali za naša primanja ovdje...cifra je ne nepovjerovati!Zato i kažem samoj sebi da sam stoka neviđena.
I mysty je svakako u pravu, duhanska industrija neće stati tako lako.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 45

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 24, 2011 11:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mysty je napisao/la sledeće:
Naravno da me to nece naterati da ostavim cigare. Samo prestanak proizvodnje nas moze i mora naterati da prestanemo da pusimo,a to se nikada nece desiti tako da je to sa nalepnicama samo fejk i glupiranje i nema veze sa mozgom.

Apsolutno se slažem.
Jedino da postepeno smanjuju količinu nikotina (i ostalog što izaziva zavisnost). A gledanje u slike i čitanje natpisa... nam govore samo ono što odavno znamo. Laughing

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Da li će vas ovo naterati da ostavite duvan Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon