Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
Pevačica je pronađena mrtva u svom stanu u Londonu, javljaju svetski mediji.
Ejmi je pronađena u svom stanu negde oko 16 časova i prema prvim sazanjima njena smrt je bila iznenadna.
Predstavnici londonske hitne pomoći izjavili su za BBC da je iz pevačicinog stana upućen poziv za pomoć ali da su oni kada su stigli na lice mesta mogli samo da konstatuju smrt.
"Poslali smo dva vozila na adresu sa koje je upućen poziv ali kada je naša ekipa stigla žena je već bila mrtva i mi više ništa nismo mogli da učinimo", saopštili su.
Pevačica (27) se u nekoliko navrata lečila od bolesti zavisnosti, a poslednji put na rehabilitaciji pred evropsku turneju koja je započela i završila se "koncertom" u Beogradu.
Nakon debakla koji se dogodio na prvom od 12 zakazanih koncerata pevačicina kompletna turneja je otkazana a ona se u potpunosti povukla iz javnosti.
Ejmi Džejd Vajnahus je karijeru počela kada je kao desetogodišnjakinja osnovala svoju grupu Sweet& Sorrow po ugledu na američki hiphop trio Salt'n'Pepa.
Sa 12 godina upisuje pozorišnu školu iz koje je izbačena samo godinu dana kasnije zbog lošeg vladanja.
Prvi studijski album "Frank" je izdala 2003. godine, a sa albumom "Back to black" osvoja šest "Gremi nagrada". Ejmi je osvojila 3 Ivor Novello Award za najbolju pesmu, prvo za "Stronger Than Me", potom "Rehab", a onda i "Love is a Losing Game".
Za drugi, nažalost i poslednji album, Ejmi je osvojila pet "Gremi" nagrada.
Bila je u turbulentnom braku sa Blejkom Filderom Sivilom. Iako se za njeno ime na prvu pomisao vezuju brojni pokušaji da se izleči od bolesti zavisnosti, Ejmi je bila jedan od najboljih vokala današnjice.
Poslednji nastup koji je pevačica održala bio je u Beogradu 18. juna na Kalemegdanu kada se vidno pod dejstvom alkohola teturala po bini i u nekoliko navrata napuštala koncert.
(Mondo)
_________________ "...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Na žalost, ova vijest i ne iznenađuje mnogo.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
Mysty ~abhor~
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514
Tuzna prica. Kada sam gledala taj njen "koncert" u Beogradu, smejala sam se, znala sam da ce biti tako. A i svi smo ocekivali da ce nekada ovako zavrsiti. Ali opet nas je iznenadila... Greota, samu sebe unistila. Bas mi je zao.
Marjan84 Dobro upućeni član
Godine: 41
Datum registracije: 03 Feb 2008 Poruke: 511 Mesto: Izmedju pakla i raja "KingCity"
R.I.P.
_________________ "The brightest lights in the darkest nighT"
.:.MARJAN.:.
anchi22 •• 20:01 ••
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
Ejmi umrla od "koktela" narkotika?
Britanski mediji pišu da je pre smrti uzela ekstazi, kokain i ketamin i sve to "zalila" alkoholom. Prijatelji tvrde da ju je ubio "loš(!?) ekstazi".
Prema pisanju britanskog "Daily Maila" Ejmi je u petak uveče viđena kako kupuje narkotike od "poznatog dilera", ali policija još uvek ništa zvanično nije saopštila jer je istraga u toku.
Neimenovani pevačicin prijatelj tvrdi da je umrla od "loše pilule ekstazija" u kombinaciji sa alkoholom jer je imala problema sa plućima, odnosno patila je od "sindroma kratkog daha".
"Siguran sam da ju je loš (!?) ekstazi ubio! Da li je u subotu ujutro bila sama ili je neko bio sa njom ne znam", rekao je izvor, a na ovo pitanje policija će uskoro imati odgovor.
Jedan od razloga zašto je nakon, sada, poslednjeg nastupa koji je održala u Beogradu, prekinula rehabilitaciju i vratila se narkoticima i alkoholu je prekid veze sa Regom Trevisom (34).
"Daily Mail" navodi da je Ejmi veoma pogodilo to što je Reg odbio njenu ponudu za brak i prekinuo vezu sa njom nekoliko dana pošto je prošlog meseca pevačica krenula na još jednu rehabilitaciju radi odvikavanja od narkotika.
Britanski tabloid piše da je Reg bio jedan od brojnih Ejminih prijatelja koji su pokušavali da joj pomogne, ali da ju je ostavio pošto je shvatio da ne može da se kontroliše.
I dok svi čekaju toksikološke nalaze, koji bi trebalo da budu poznati do kraja naredne nedelje, ispred pevačicine kuće u Zapadnom Londonu fanovi odaju poslednju počast još jednom članu "fatalnog kluba 27" u kojem su Kurt Kobejn, Džim Morison, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Brajan Džons...
Pogledajte jedan od intervjua koji je dala pre nego što je upala u pakao poroka:
(MONDO)
Poznati o smrti Ejmi Vajnhaus
Iznenadna smrt pevačice potresla je i šokirala kako porodicu i njene brojne fanove, tako i prijatelje i druge poznate ličnosti, a prve reakcije prijatelja i kolega su pristigle
Veliki broj poznatih ličnosti i obožavalaca oglasio se odmah po objavljivanju vesti da je pevačica Ejmi Vajnhaus preminula danas oko 16 časova u svom stanu u Zapadnom Londonu.
Mnogi od njih su je poznavali - mnogi ne, neki su pokušavali da joj pomognu - nažalost bezuspešno, ali svi se slažu u jednom, da je njena prerana smrt velika tragedija i gubitak, kako ljudski, tako i za svetsku muzičku scenu "koja se od ovog gubitka nikada neće oporaviti".
Na različitim forumima i blogovima u poslednjih sat vremena mogu se sresti izjave poput: "R.I.P. Ejmi", "Samo je bila jedna Ejmi", "Svet još nije svesta šta je izgubio", "Više ništa neće biti isto...posle tebe"...
Na svojim Tvitter nalozima oglasili su se i poznati koji su uputili poslednje reči i poruke tragično preminuloj Ejmi...
"Istinski tužne vesti, moje srce je sa njenom porodicom", napisala je glumica Demi Mur.
"Poslednji put kada sam razgovarao sa njom rekao sam joj da pusti 'svoje svetlo da sija jače'", reper Q-Tip
"Muzička industrija je izgubila istinski i neponovljiv talenat. Počivaj u miru draga Ejmi", Sony Music global
Neki su bili i pomalo sarkastični, revoltirani time što su ljudi bliski pevačici dozvolili da do ovoga dođe: "Hvala svima u tvom životu koji su te toliko voleli da nisu dozvolili da ovako završiš! Počivaj u miru Ejmi Vajnhaus, voleo bih da ti je neko mogao pomoći", napisao je Fred Sevidž na svom Tvitteru.
Reakcije na smrt pevačice pristižu iz minuta u minut, a društvene mreže su pretrpane poslednjim porukama fanova preminuloj zvezdi.
(MONDO)
D@cha Prijatelj foruma
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla
Ko normalan bi bio fan narkomanki molim vas?
Ejmi Vajnhaus nije umrla od predoziranja?
Policija saopštila da u kući Ejmi Vajnhaus nisu pronađeni tragovi narkotika. Pevačicu veče pre nego što će preminuti pregledao tim lekara
Novi detalji policijske istrage povodom smrti mlade britanske pevačice pokazuju da je Ejmi Vajnhaus bila mrtva nekoliko sati pre nego što je anonimna ženska osoba, najverovatnije njena komšinica, pozvala Hitnu pomoć, kao i da u njenom domu nisu pronađeni nikakvi narkotici.
Ejmi Vajnhaus je poslednji put razgovarala sa svojim obezbeđenjem u deset sati ujutru u subotu, a šest sati kasnije je pronađena mrtva. Lekari Hitne pomoći kažu da je, kada su došli u njenu kuću u Kamdenu, bila mrtva već "nekoliko sati".
Policija na licu mesta nije pronašla narkotike, ali je došla do saznanja da ju je u petak uveče posetio tim lekara iz obližnje klinike koji ju je detaljno pregledao i rekao da je "sve OK".
"Ejmino zdravlje je bilo ozbiljno narušeno i često je odlazila na preglede ili bi joj lekari dolazili kući i pregledali je", rekao je neimenovani izvor "Sanu". "Dugogodišnje konzumiranje droge i alkohola su je ostavili veoma krhkom i često je imala problema sa plućima", dodaje izvor i kaže da je "lekar te večeri bio zadovoljan njenim zdravstvenim stanjem".
Prošlo je tek nekoliko sati pre nego što je pronađena mrtva u subotu popodne. Ejmina porodica tvrdi da je priča koju su mediji objavili, da je preminula od koktela droga, potpuna besmislica.
"Navodi da je kupila kokain, ketamin i ekstazi su potpuna besmislica", piše u saopštenju porodice Vajnhaus. "Mi smo izgubili našu Ejmi, predivnu ćerku, sestru, rođaku...".
Uzrok smrti će biti poznat nakon obdukcije i toksikoloških analiza. Rezlog smrti bi trebalo da bude poznat danas, kada će, najverovatnije, biti organizovana i sahrana.
(MONDO)
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
If ya can't
beat themEat them!
The tears of a clown make the whole world laugh.
Sahranjena Ejmi Vajnhaus
Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus sahranjena je danas u Londonu.
Sahrana je održana na groblju Edžverberi u Severnom Londonu, u prisustvu porodice i bliskih prijatelja.
Među ožalošćenima su bili ćerka Ozija Ozborna Keli, bliska prijateljica i stilistkinja Ejmi Vajnhaus, kao i muzičar i producent Mark Ronson koji je sarađivao sa Ejmi na "Back to black" albumu. Nakon komemoracije uslediće kremacija, a njena porodica će se okupiti u lokalnoj sinagogi.
Autopsijom koja je završena u ponedeljak popodne nije utvrđen uzrok njene smrti. Policija sada čeka toksikološke analize koji se očekuju tek za dve do četiri nedelje, kako bi nastavila istragu
Pevačicino beživotno telo pronađeno je u subotu popodne u njenoj kući u Londonu.
Za sada nije utvrđeno šta je bio uzrok smrti, a najpre se spekulisalo o tome da bi u pitanju mogao da bude "jak koktel" nekoliko narkotika, budući da se Ejmi već dugo borila sa zavisnošću od alkohola i droge.
Policija je saopštila da narkotici nisu pronađeni u pevačicinoj kući.
(MONDO)
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
R. I. P.
Što su pre primetili: Džimi Hendriks, Džim Morison i još nekoliko pevača (i oni su se drogirali) - svi su umrli u 27-oj godini!
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma